اهمیت ادویه جات در آشپزی، چه آشپزی مبتدی باشید و چه حرفه ای و چه حتی جزو افرادی که علاقه ای به هنر آشپزی ندارند، غیر قابل چشم پوشی ست. گذشته از خواص غیر خوراکی ادویه جات، هنوز اصلی ترین دلیل استفاده از آنها به طعم دهی شان به غذاها و از بین بردن رایحه نامطبوع برخی مواد خوراکی مانند انواع گوشت های سفید و قرمز برمی گردد.
ادویه جات نقشی انکارناپذیر در خوراک روزانه ما دارند؛ از تهیه یک نیمروی ساده که با چاشنی نمک و فلفل همراه است تا غذاهای پر کاربردتری مانند کباب ها، پاستاها و پلوهای مختلف که هر کدام به ادویه مخصوص خود نیاز دارند. این مواد رنگارنگ به گونه ای در فرهنگ های مختلف آشپزی اهمیت دارند که تجارت ادویه از گذشته یکی از تجارت های پر سود بوده است و بازرگانان به خرید و فروش ادویه جات گوناگونی می پرداختند که هر کدام متعلق به کشوری خاص بوده اند.
مثلا در کشور هند که به غذاهایش به تندی معروف هستند، انواع فلفل با درجات مختلف تندی بسیار پر مصرف هستند، در کشورهایی نظیر ترکیه و سوریه، ادویه جات ملایم تر با رنگ های بیشتر، مورد اقبال هستند. به طور کلی ادویه ها در آشپزی برای یکی یا تمام این موارد به کار می روند:
- افزودن مزه
- از بین بردن بوی نامطبوع
- افزودن رایحه اشتهاآور
- افزودن رنگ
- افزایش ماندگاری
علت هر چه که باشد، شناخت دقیق مواد و کاربرد آنها باعث می شود تا تجربه دلنشین تری در آشپزی داشته باشید و نتیجه خوشمزه تری بگیرید. زیرا آشپزی، هنر ترکیب کردن مواد غذایی مختلف با چاشنی های مناسب است. اینکه بدانید از کدام چاشنی برای بوی بهتر استفاده کنید و از کدام یک برای بهتر کردن مزه و حتی اینکه کدام ترکیب ادویه ای، ظاهر زیباتر و اشتهابرانگیزتری ایجاد می کند. شناخت طبع ادویه جات نیز موضوع مهم دیگری ست که حتما در زمان استفاده از آنها باید بدانید تا برای مثال، در هنگام تهیه یک خوراک دریایی، از بهترین چاشنی برای تعدیل طبع سرد و از بین بردن بوی نامطبوع استفاده کنید.
برای دانستن در مورد تاریخچه ادویه جات و سایر کاربردهای آن، مقاله ادویه جات: تاریخچه، انواع و کاربردهای آنها را مشاهده نمایید